المحرر موضوع: كيفيه عمل الاقامات من الالف الى الياء الجزء الاول  (زيارة 15158 مرات)

0 الأعضاء و 1 ضيف يشاهدون هذا الموضوع.

Mahmoud 1992

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • مشاركة: 530
  • Karma: +0/-0
    • مشاهدة الملف الشخصي
كيفية عمل الإقامة . . .
هنتكلم بالتفصيل دلوقتي ازاي تعمل إقامة سياحية بنفسك ومن غير اي مشاكل بإذن الله , خد نفس عميق , واستعد لقراءة البوست الطويل فوق العادة ده
================================
الاول نجاوب علي بعض الأسئلة:
- يعني ايه اقامة سياحي ؟
- يعني بتكون مقيم في تركيا بشكل رسمي لمدة سنة – قابلة للتجديد – وليك الحق في الدخول والخروج من تركيا اي عدد من المرات , ومن غير ما تحتاج تاشيرة او تصريح امني , بس لو سبت تركيا اكتر من 120 يوم يعني 4 شهور , ساعتها مش هتعرف تعمل تجديد للاقامة , الا لو خرجت من البلد و جبت تاشيرة جديدة و دخلت تاني
- طب يحق ليا الشغل لو معايا الإقامة السياحي ؟
- القانون بيقول لأ , بس الواقع ان محدش بيسأل , وأغلب المصريين اللي شغالين هنا معاهم إقامة سياحي
- طب سهل اجددها ؟ ولمدة كام سنة ؟
- ايوة ممكن تجددها كل سنة , ولعدد مفتوح من السنوات
- هعرف اخد الجنسية بالاقامة السياحي ؟
- لأ , الاقامة السياحي مش بتدي الجنسية ابدا
- هل هيتم الغاء الاقامة السياحية قريب ؟
- فيه فعلا اخبار بتقول ان الاتحاد الاوروبي بيضغط علي تركيا لالغاء الاقامة السياحية اللي مش موجودة في اي بلد اوروبية . بس حتي الان مفيش اي اخبار مؤكدة
- طب فيه انواع اقامات تانية غير السياحي ؟
- ايوة فيه انواع تانية زي :
o الاقامة الإنسانية :
https://goo.gl/g6cF0H
o إقامة المستثمر :
http://on.fb.me/1FS5WgW
o إقامة العمل :
http://on.fb.me/1FmqErk
o إقامة الطالب
http://bit.ly/1SHVA9z
http://bit.ly/1HQFCH7
o الإقامة السياحية اللي هنتكلم عليها دلوقتي
================================
اهم شرط لعمل الإقامة السياحية , انك تقدم عليها قبل ما يتم كسر تاشيرتك , يعني لو تاشيرتك لمدة شهر , فلازم تقدم عليها قبل مرور 30 يوم من دخولك تركيا , احيانا بيكون فيه فترة سماح بس محدش يضمن
وطبعا متجيش في اخر يوم من ال30 يوم وتقدم , لان احيانا بيكون الموقع مهنج او بطئ فمتلحقش , ياريت تقدم من تاني يوم تيجي فيه تركيا علي طول
الورق المطلوب لعمل الإقامة السياحية هو :
1 جواز سفر صالح لمدة سنة علي الأقل
2 تأمين صحي
3 صور شخصية
4 ورقة اللقب من السفارة
5 ورقة الحساب البنكي (ممكن لا يتم طلبها (
6 عقد الإيجار ( ممكن لا يتم طلبه (
7 ورقة العدلية ( ممكن لا يتم طلبه (
================================
1 - يكون معاك جواز السفر الخاص بيك , وتصوره , وتصور الصفحة بتاعت الفيزا , ولو كان ختم دخول تركيا مش في نفس صفحة الفيزا تصور ختم الدخول
ولو انت جاي بفيزا الكترونية , لازم تجيبها معاك يوم المقابلة
================================
2 - بالنسبة للتأمين الصحي , فبيتم عمله من إحدي شركات التامين الصحي في تركيا , وبيتم تحديد السعر بناء علي السن , وديه اسعار التامين الصحي في 2014 , و هتلاقي اسعار 2016 قريبة منها
http://on.fb.me/1HfgB5t
وممكن تعمله لوحدك عن طريق انك تروح لاي مكتب محترم في اكسراي او الفاتح وتعمله فورا
والتامين الصحي بيتيح لك مجموعة من المستشفيات تكشف فيها باسعار مخفضة , وكمان بيعمل تخفيض في حالة وجود اي عملية جراحية لا قدر الله
و زمان كان ممكن تعمل معاد للمقابلة من غير ما تعمل التامين الصحي , لكن حاليا لازم تعمل التامين الصحي قبل ما تاخد الموعد
================================
3 - الصور الشخصية , مطلوب 5 صور شخصية بخلفية بيضاء , ولو رحت اي استوديو في منطقة الفاتح وقلتله "فوتو ايكاميت" هيفهمك
================================
4 - ورقة اللقب , هي عبارة عن ورقة بتطلع من القنصلية المصرية في اسطنبول اللي في منطقة بيبيك , وبيكون فيها اسمك بالكامل واسم العائلة
حضرتك بتروح القنصلية اللي في المكان ده
http://bit.ly/1I1itzQ
عن طريق انك تاخد الترام اتجاه كاباتاش وتركب
22 , 22RE , 25E
او من تقسيم وتركب
40 , 40T , 42T
وتنزل محطة بيبيك , وترجع بضهرك 50 متر وهتلاقي القنصلية علي البوسفور
روح اي يوم من الاتنين للجمعة , من الساعة 10 الصبح ل 2 الضهر , متقفش علي الشباك , قول انك مصري وعايز ورقة اللقب , وجوة القنصلية قدم عليها ب 70 او 80 ليرة والمفروض تستلمها بعدها بيوم
================================
6 - بالنسبة لورقة الحساب البنكي
اولا هي مش إجباري في الاقامة , يعني ممكن ميطلبهاش وفيه ناس عملت الاقامة ومسالهاش عليها , وفيه ناس تانية راحو وسالها عليها
فرأيي انك متعملهاش في الاول , وروح الراندفو من غيرها , ولو سالك عليها هيحددلك مهلة اسبوعين عشان تعرف تعملها
كان قبل كدة في النظام القديم بيقبلوا ورقة من الصرافة انك غيرت 6000 دولار , بس دلوقتي مبقوش يقبلوها لما عرفوا ان اي حد بيضربها بسهولة
طب ورقة الحساب البنكي اعملها ازاي ؟
اولا اعمل حساب بنكي في بنك كويت ترك , زي ما البوست ده موضح
http://on.fb.me/1Sjw2lO
بعدها شوف حد يثق فيك , يروح معاك البنك ويحطلك المبلغ في الحساب بتعاك , وتطلع الورقة في نفس اللحظة , قول للموظف في البنك عايز
Hesap Ekstresi Ikamet
هيفهمك , وهيديلك ورقة باجمالي الحساب بتاعك
لو ملقيتش اي حد يثق فيك ويديلك الفلوس , شوف بقي لو فيه مكاتب او حد يعملهالك وطبعا هياخد منك رسوم
================================
6- عقد الإيجار برضه من الحاجات اللي كانت مطلوبة في النظام القديم , ودلوقتي ممكن متتطلبش , وبيكون عن طريق ان يكون اسم صاحب الإقامة مكتوب في عقد شقة رسمي , ويكون العقد متوثق في النوتير , واحيانا الموظف في الاقامة بيطلب الطابو ( اللي هو عقد ملكية الراجل التركي اللي مأجرلك الشقة ) عشان يتاكد ان العقد حقيقي
ولو عايز تعمل لمراتك اقامة , يبقي من الاول اكتب اسمك واسم المدام في عقد الايجار , عشان تقدي هي تستخدمه في الاقامة بسهولة
برضه لو العقد مش متاح معاك , روح من غيره , ولو سأل عليه حاول تعمله لو شوف لو فيه حد بيعملهولك بالفلوس
================================
7 - ورقة العدلية , هي ورقة بتجبيها من المحكمة التركية في باكيركوي , هتروح عند محطة مترو باكركوي , تطلع من المترو تمشي شمال في شمال حتلاقي مبنى كبير واضح أدخل وامشي مع السور متدخلش المبنى اللي في وشك لحد آخر السور وحتدخل شمال عند السجل , قدم الباسبور بتاعك وقول عايز :
adeli secil belgisi
وهتاخدها وانت واقف , وبرضه نأكد ان الورقة ديه مش بتطلب دايما
================================
اما لو عندك اولاد تحت الـ 18 سنة , فهات شهادات ميلادهم , وترجمها ووثقها , وخليها معاك في المقابلة ,وطبعا جواز سفر الاب والام وصورهم , وتكون جايب صور للأولاد , ومش مطلوب ليهم تامين صحي او ورقة عدلية او ورقة لقب او شهادة بنك
كمان لو هتعمل اقامة او هتجددها وبيطلبوا منهم شهادة الميلاد مصدق عليها من القنصلية والقائم مقام (Kaymakam)
من فترة بدأت إدارة الهجرة (Göç İdaresi) تطلب من الناس اللي بتجدد إقامة أطفالهم يصدقوا شهادة الميلاد من القنصلية المصرية وبعدها من القائم مقام (Kaymakam) بدل ما كان زمان بنترجم الشهادة وبنختمها من النوتر. وعليه حبيت ألخص لكم الخطوات اللي هتعملوها بدل ما تضيعوا وقت وفلوس أنتم أولى بيها:
1. لازم تكون شهادة الميلاد مصدق عليها من الخارجية المصرية (لو مش مصدقة هتكون مضطر تبعت تجيب واحدة من مصر مصدقة)
2. هتروح القنصلية المصرية في (Bebek) وبتطلب ترجمة وتصديق شهادة الميلاد وبتدفع 170 ليرة
3. القنصلية بتديك وصل بتستلم بيه الأصل والنسخة المترجمة تاني يوم بعد الظهر (الساعة 3 غالبا)
4. هتاخد النسخة المترجمة المصدق عليها من القنصلية وتروح لقائم مقام فرع بيشكتاش (Beşiktaş Kaymakamliği) تصدقها من هناك والخطوة دي مهمة جدا لأننا رحنا لفروع تانية ولم يتعرفوا على ختم القنصلية الا فرع بيشكتاش.
5. هتروح لإدارة الهجرة وتقدم شهادة الميلاد المترجمة والمصدق عليها من قائم مقام بيشكتاش
وبكدة أكون اختصرت عليكم لف ودوران كتير عملناه أنا وبعض الأصدقاء علشان نعرف نعمل ايه
================================
كدة احنا اتكلمنا عن الورق المطلوب , وهنبدأ دلوقتي في الكلام التفصيلي عن عمل الاقامة
زي ما قلنا , عشان الاقامة تكون مظبوطة , لازم تقدم عليها قبل ما يمر 30 يوم من دخولك تركيا , والتقديم بيكون عن طريقة موقعهم الرسمي ده
https://e-ikamet.goc.gov.tr/
اول ما تدخل هتلاقي زرار علي اليمين الخاص بتجديد الإقامة , وعلي الشمال الخاص بالإقامة الجديدة , اختار اللي علي الشمال , زي الصورة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096899050243&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
بعدها هيجيلك تلات اختيارات , عايز تعمل معاد جديد , ولا تكمل بيانات معادك القديم , ولا تشوف نتيجة معادك الي عملته , لو هتعمل جديد , اختار الزرار اللي علي الشمال خالص زي الصورة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096915716908&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هتظهر الصورة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096859050247&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
واللي منها هتبدا تدخل شوية بيانات ليك , عشان تكون زي الصورة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096912383575&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
والبيلنات بالترتيب ( من فوق علي الشمال لتحت )
- الاسم
- اللقب
- تاريخ الميلاد ( الشهر الاول بعدها اليوم بعدها السنة )
- اسم الاب
- اسم الام
- النوع
بعدها نروح للقايمة علي اليمين
- الرقم القومي ( سيبك منها )
- الجنسية
- رقم الباسبور
- وسيلة التواصل (تليفون او ايميل )
- الايميل ( لازم يكون شغال )
- الموبايل
بعدها تحت علي الشمال اكتب الحروف اللي هتظهر واختار "سيف"
هتظهر شاشة ان افتح الايميل بتاعك اللي دخلته من شوية , افتح الايميل هتلاقي جالك ايميل من الامنيات زي ده
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096945716905&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
ودوس علي اللينك الازرق اللي عندك , وهتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096989050234&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
--------------------------------------------------------------
و هيطلب منك كود التاكيد , دخل الرقم اللي من 6 ارقام اللي جالك في الايميل ودوس علي "كونتينيو"
هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097005716899&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
واللي فيها بتحدد نوع الاقامة اللي عايزها , لو اقامة طالب اختار الزرار اللي فوق علي اليمين , لو اقامة سياحية او اقامة عقار اختار الزرار اللي تحت علي اليمين اللي مكتوب عليه
Application for short term residence permit
هتظهرلك الشاشة ديه
--------------------------------------------------------------
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579096992383567&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
واللي هتلاقي فيها البيانات اللي انت دخلتها من شوية , و كقاعدة عامة , اي خانة باللون الاحمر يبقي لازم تدخلها , اي حاجة باللون الاسود مش لازم تعملها
و علي اليمين اعمل ابلود لصورتك , ودوس نيكست
هتلاقي الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097032383563&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هتلاقي برضه شاشة فيها بعض بياناتك اللي كنت دخلتها قبل كدة , ولو حاجة ناقصة دخلها ,
--------------------------------------------------------------
ودوس نيكست , هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097065716893&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
واللي فيها بيانات الباسبور , اختار اول خانة فوق علي الشمال "اورديناري باسبورت" , تحتها علي طول اكتب تاريخ اصدار الباسبور , وتحتها تاريخ انتهاءه
بعد كدة فوق علي اليمين اكتب رقم الباسبور من غير حرف ال"ايه" , وتحتها اختار "ايجيبت" و تحتها اكتب وزارة الداخلية بالانجليزي زي ما مكتوبة كدة في الصورة
--------------------------------------------------------------
دوس نيكست , هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097075716892&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هنا هيسالك انت بتعمل الراندفو لنفسك ولا لحد تاني , لو لنفسك اختار اول واحدة و دوس نيكست
هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097082383558&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
واللي فيها المفروض تكتب عنوانك في مصر , وزي ماهو باين في الصورة , تكتب اسم البلد والمحافظة والرقم البريدي والعنوان و التليفون في مصر (اكتب اي رقم ) , والايميل . ودوس نيكست
هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097109050222&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هنا هتكتب عنوانك في تركيا , من فوق علي الشمال تختار الولاية ( اسطنبول ) بعدها تختار البلدية , بعدها المحلية , بعدها اسم الشارع , ورقم العمارة
ساعتها هيظهر العنوان بالكامل بالشكل ده
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097382383528&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
وفوق علي اليمين تكتب رقمك في تركيا , والايميل
وحاول يكون العنوان مظبوط بقدر الامكان , لتجنب اي تساؤل في المقابلة
ولو انت قاعد في سكن شبابي و هتعمل عقد الايجار من مكتب , فالاول خليه يعملك عقد الايجار , وامسك العنوان و اكتبه هنا
--------------------------------------------------------------
دوس نيكست هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097269050206&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هنا هتكتب المهنة اللي بتشتغلها في مصر , وممكن تكتب اي كلام زي ما في الصورة هنا
دوس نيكست . و هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097392383527&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هنا هتكتب المستوي التعليمي الخاص بيك و برضة ممكن تكتب اي حاجة زي ما في الصورة او حتي تسيبها فاضية
--------------------------------------------------------------
دوس نيكست . و هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097599050173&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هنا المفروض تكتب دخلك كام و مصدره , وممكن تكتب ارقام زي الموجودة في الصورة
--------------------------------------------------------------
دوس نيكست . و هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097702383496&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
هنا تدخل بيانات التامين الصحي الخاصة بيك , ولو مكنتش عملته يفضل تعمله الاول بعدها تعمل الموعد
ولو صاحب الراندفو اقل من 18 سنة او فوق ال 65 ساعتها مش لازم تامين صحي , , وتختار من القايمة اللي فوق علي الشمال
Under 18 or over 65 years
اما لو عمرك بين 18 و 65 تختار فوق علي الشمال "بريفت هيلث انشورانس" زي ما في الصورة
وتحتها علي طول تكتب تاريخ انتهاء التامين الصحي
فوق علي اليمين تختار اسم الشركة
و تحتها تكتب رقم بوليصة التامين
--------------------------------------------------------------
دوس نيكست . و هتظهر الشاشة ديه
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097725716827&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
و ديه جموعة اسئلة اعمل عليها كلها علامة صح من غير تفكير
وباقي الاسئلة هنا
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1579097762383490&set=oa.1215521611794395&type=3&theater
و الاسئلة الاربعة في الاخر سيبهم من غير علامة صح